Beleef de natuur dicht bij huis!

Elke provincie heeft een provinciaal Landschap en een Landschapsbeheer Stichting die naast het behoud en onderhoud van natuur, landschap en erfgoed ook veel leuke buitenactiviteiten organiseren en vrijwilligerswerk faciliteren. Ontdek hier alle buitenactiviteiten!

NK Maaien met de zeis 2018

Terug naar home

Doe jij dit jaar ook mee aan het NK Maaien met de Zeis op zaterdag 31 augustus? Lees hieronder alvast het sfeerverslag van 2018.
 

Record aantal deelnemers aan NK Maaien met de Zeis 2018

Afgelopen zaterdag gingen 18 teams de strijd aan om de nationale titel ‘maaien met de zeis’. Onder veel belangstelling van het toegestroomde publiek streden zij op de Boer’n dag in Elspeet om de gouden strekel én de eer. In de zeer spannende finale versloeg het herenteam Fryske Walden nipt één van de sterke teams uit Elspeet. Bij de dames veroverde Groningen de 1e prijs. Drie provinciale organisaties van Landschapsbeheer organiseerden dit NK ‘maaien met de zeis’ voor de zevende keer.

Het enthousiasme van de deelnemers was weer groot. Ze stralen liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit. Ook steeds meer jonge mensen pakken weer de zeis. Daardoor stijgt het aantal jongere deelnemers aan het NK ieder jaar.
Voorafgaand aan de wedstrijd worden de bladen van vol aandacht en liefde gehaard en gestrekeld. Een absolute noodzaak om het gras met regelmatige halen af te kunnen snijden en geen sprietje te laten staan. Het gras stond er ondanks de droge zomer perfect bij, dankzij de inspanning van diverse Elspeetse vrijwilligers die tijdig voor beregening hebben gezorgd.

De jury was lovend over het niveau van maaien dit jaar. ”De deelnemers maaien stuk voor stuk goed, daarom kijken we voor het toekennen van punten ook hoe het team als geheel maait. Zijn de bewegingen synchroon, wordt er op hetzelfde moment gestrekeld?”.
Kortom, het NK in Elspeet was weer een mooie promotie voor het maaien met de zeis.

 

Ten slotte nog wat leuke sfeerbeelden:

 

 

 

 

 


Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de: Nationale Postcode Loterij.