Beleef de natuur dicht bij huis!

Elke provincie heeft een provinciaal Landschap en een Landschapsbeheer Stichting die naast het behoud en onderhoud van natuur, landschap en erfgoed ook veel leuke buitenactiviteiten organiseren en vrijwilligerswerk faciliteren. Ontdek hier alle buitenactiviteiten!

Beleef de natuur dicht bij huis!

NK Maaien met de zeis 2018

Terug naar home

NK Maaien met de Zeis valt dit jaar op 25 augustus 2018. Binnenkort meer informatie hierover. 

 

Voor nu nog even de terugblik op vorig jaar:

Finale NK Maaien met de Zeis (team Groningen)


 

Groot enthousiasme tijdens NK Maaien met de Zeis
Afgelopen zaterdag gingen 16 teams
 de strijd aan om de nationale titel ‘maaien met de zeis’. Onder veel belangstelling van het toegestroomde publiek streden zij op de Boer’n dag in Elspeet om de gouden strekel én de eer. In de zeer spannende finale versloeg het Groningse team nipt het sterke team uit Friesland. Drie provinciale organisaties van Landschapsbeheer organiseerden dit NK ‘maaien met de zeis’ voor de zesde keer.Er zijn deze zomer heel wat uurtjes door de meeste teams geoefend, alleen, maar ook met elkaar om de fijne kneepjes van het maaien goed in de vingers te krijgen. Voor het ter plekke geformeerde jongerenteam en het damesteam uit Flevoland was winnen niet het belangrijkste. Het gaat de meeste deelnemers om de ‘olympische gedachte’, om liefde voor en plezier met het maaien met de zeis uit te stralen. En om te laten zien dat maaien met de zeis iets is van deze tijd.

De jury was weer lovend over het niveau van maaien dit jaar. ”De bladen van de zeis zijn vlijmscherp, tot vlak voor de wedstrijd werden ze vol aandacht en liefde gehaard en gestrekeld. Een absolute noodzaak om het zware en hoge gras met regelmatige halen af te kunnen snijden en geen sprietje te laten staan”.

Kortom, het NK was op deze zonovergoten dag weer een mooie promotie voor het maaien met de zeis. Op maaienmetdezeis.nl vindt u alle informatie over de cursussen maaien, die door Landschapsbeheer in de verschillende provincies wordt georganiseerd en algemene informatie over het maaien met de zeis.

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de: Nationale Postcode Loterij.