Beleef de natuur dicht bij huis!

Elke provincie heeft een provinciaal Landschap en een Landschapsbeheer Stichting die naast het behoud en onderhoud van natuur, landschap en erfgoed ook veel leuke buitenactiviteiten organiseren en vrijwilligerswerk faciliteren. Ontdek hier alle buitenactiviteiten!

Landelijke maaidag met de zeis

Terug naar home

Ook dit jaar kan je weer meedoen aan de landelijke maaidag die plaats zal vinden op zaterdag 8 juni. Vorig jaar werd deze dag goed bezocht! Lees hieronder het sfeerverslag van de landelijke maaidag 2018 in de Noordoostpolder.
 

Landelijke maaidag met de zeis goed bezocht

De landelijke maaidag biedt de kans om het oude gevoel van samen een veld met de zeis te maaien weer eens te beleven. Ook vorig jaar kwamen er weer maaiers uit het hele land naar de Noordoostpolder. Landschapsbeheer Flevoland organiseerde de dag in samenwerking met het Flevo-landschap bij het voormalige eiland Schokland.

Deze landelijke maaidag is bedoeld om onderling contact te leggen en de kneepjes van het vak uit te wisselen. En hoe meer geoefend, hoe beter het gaat en hoe meer plezier het maaien geeft. De deelnemers komen uit het hele land. Degenen die goed met de zeis kunnen omgaan hebben vaak in hun jeugd geleerd hoe ze met de zeis moeten maaien en zijn dit nog steeds niet verleerd. Gelukkig komen er de laatste jaren weer nieuwe maaiers van alle leeftijden bij. 

De dag startte vroeg, om 8.00u, want het maaien gaat het beste als het gras nog vochtig is van de dauw. Een impressie.

Hierbij een impressie van de dag:
Foto's Sophie Barkmeijer