Menu
Zoeken

Het NK Maaien met de zeis wordt al 8 jaar georganiseerd door Landschapsbeheer Flevoland samen met Landschapsbeheer Gelderland en Landschap Overijssel. Onder veel belangstelling van het publiek strijden verschillende teams om de eer én de gouden strekel. Niet alleen is zeisen leuk om te doen, ook is het goed voor de natuur.

Wil je ook een keer meedoen aan het NK Maaien met de zeis of eerst eens ervaren hoe het is om de zeis te gebruiken? Bekijk dan onze cursuspagina om een cursus te vinden bij jou in de buurt. Ook organiseren onze provinciale organisaties elk jaar een landelijke Maaidag. Op de Landelijke Maaidag delen we ons enthousiasme voor dit eeuwenoude beroep met veel maaien en gezellige kraampjes. 

 

 

Landelijke Maaidag 

De landelijke maaidag biedt de kans om het oude gevoel van samen een veld met de zeis te maaien weer eens te beleven. Ook dit jaar komen er weer maaiers uit het hele land op zaterdag 19 juni naar de Noordoostpolder. Landschapsbeheer Flevoland organiseert de dag in samenwerking met het Flevo-landschap bij het voormalige eiland Schokland.

Deze landelijke maaidag is bedoeld voor een ieder die bijvoorbeeld ergens in het land de cursus Maaien met de zeis heeft gevolgd en gewoon voor alle maaiers die ook zonder de cursus enthousiast zijn. Een dag om onderling contact te leggen en de kneepjes van het vak uit te wisselen. Hoe meer geoefend, hoe beter het gaat en hoe meer plezier het maaien geeft. De deelnemers komen uit het hele land. De meeste maaiers nemen hun eigen zeis mee, voor degenen die geen zeis hebben zijn enkele zeisen te leen.

Landelijke evenementen:

  • 19 juni 2021 Landelijke Maaidag aanmelden verplicht bij flevoland@landschapsbeheer.net
  • 28 Augustus 2021 NK Maaien met de Zeis

In verband met corona vonden er geen maaien met de zeis evenementen plaats in 2020. In 2021 hopen we weer evenementen te ovrganiseren. Dit kan alleen als de corona-maatregelen dit toelaten. De organiserende oroganisaties volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus en laten het tijdig weten als de evenementen gecanceld worden.

 

  • Maaien met de zeis

Vrijwilligerswerk in het landschap wordt meestal uitgevoerd met handgereedschap. Met de zeis kan lang gras en ruigte goed afgemaaid worden. Onze provinciale organisaties gebruiken de zeis nog regelmatig, omdat het veel voordelen heeft. Meer informatie >

  • Cursussen  en Contact

Wil je ook een keer meedoen aan het NK Maaien met de zeis of eerst eens ervaren hoe het is om de zeis te gebruiken? Bekijk dan onze cursuspagina om een cursus te vinden bij jou in de buurt. Of heb je vragen over maaien met een zeis, neem dan contact op met één van de contactpersonen. Meer informatie >