Duinlandschap Egmond

Wandel- en fietsroutes

Laarzen aan en wind door je haren. Van spannende struintochten over de hei, tot fietstochten door de duinen, uitgestrekte weilanden, langs molens en historische landgoederen. Ontdek ruim 25.000 km aan wandel- en fietsroutes in Nederland.

Filteren
343 km

Zypendaal fietsknooppuntenroute

Arnhem

Stap op je fiets en geniet van het bosrijke en heuvelachtige landschap rondom Arnhem met zijn vele landgoederen. Huis Zypendaal is een voormalige buitenplaats uit de 18e eeuw waarvan de hoofdverdieping museaal is ingericht.

Bekijk route
21 km

Zwiggelte K46

Zwiggelte

Een afwisselende wandelroute door de boswachterij Hooghalen. u wandelt langs oude en nieuwe natuur, een bijzonder stroompje en loopt over het indrukwekkende terrein van voormalig Kamp Westerbork.

Bekijk route
5 km

Zweeloo-de Stroeten

Zweeloo

Verstopt tussen de houtwallen van de essen van Zweeloo en Benneveld liggen De Stroeten. In het grasland begint een zijloopje van de Westerstroom. In het voorjaar staan de landjes volop in bloei.

Bekijk route
8 km

Zwarte Stern Route

Krimpenerwaard

Struinen door het groen – waar kan dat nog? In elk geval in de Krimpenerwaard. De Zwarte Stern Route Plagroute gaat dwars door weilanden en over smalle kades, met soms een hek waar je overheen moet klimmen.

Bekijk route
7 km

Zuidwolde-Wildenberg

Zuidwolde

Ontdek de Reest tijdens deze afwisselende route over de heide, langs een prachtig ven, door het bos, langs akkertjes, oude boerderijen en bloeiende hooilanden. Via het Kerkvonder loop je naar Oud-Avereest.

Bekijk route
21 km

Zorgvlied-Doldersum K36

Zorgvlied

Een mooie wandelroute door een deel van het Nationaal Park Drents Friese Wold. U wandelt door uitgestrekte bossen en heidevelden en maakt kennis met de Maatschappij van Weldadigheid. Een verrassende route met veel aandacht voor de geschiedenis.

Bekijk route