#samenvoorbiodiversiteit

Sluit je aan bij ruim 57.000 enthousiaste vrijwilligers!

Weidevogels tellen, gasten ontvangen in bezoekerscentra, rondleidingen geven in de natuur, wilgen knotten tijdens de Natuurwerkdag of verhalen schrijven over de geschiedenis van jouw dorp of stad. Vrijwilligers zijn overal en onmisbaar! Samen met ruim 57.000 enthousiaste vrijwilligers onderhouden en beschermen we natuur in Nederland.

Bij jou in de buurt is er van alles te doen

Heb jij een hart voor de natuur, steek je graag de handen uit de mouwen en ben je graag buiten? Dan zoeken we jou! Ontdek hieronder de activiteiten bij jou in de buurt. Af en toe, seizoensgebonden of wekelijkse klussen.

Het Brabants Landschap

We roepen je hulp in bij het beschermen van de weidevogels, uilen en het prachtige landschap. Want zonder vrijwilligers gaat er een boel verloren. Ga bijvoorbeeld mee op pad om patrijzen te tellen, nestkasten op te hangen of om poelen leefbaar te houden. Je bent altijd welkom, of je nou wel of geen voorkennis hebt!

Ik wil meer weten

Het Drentse Landschap

Bij Stichting Het Drentse Landschap werken ongeveer 500 vrijwilligers. Mede dankzij het vele werk dat de vrijwilligersteams verzetten, kan Het Drentse Landschap haar werk doen en is ze niet meer weg te denken uit de Drentse samenleving.

Ik wil meer weten

Landschapsbeheer Drenthe

Duizenden Drentse vrijwilligers en bewoners zetten zich in voor natuur en landschap. Van particulieren tot verenigingen en zorgboerderijen, ze gaan gezellig met elkaar aan de slag. Gewoon een kwestie van de handen uit de mouwen steken en bijvoorbeeld snoeien, knotten of plaggen. Niet moeilijk, maar wel heel nuttig!

Ik wil meer weten

Het Flevo-landschap

Lijkt het jou leuk om natuurgebieden te onderhouden, bezoekers te informeren, rondleidingen te geven, onze gebieden te monitoren, bezoekerscentra te runnen of activiteiten te organiseren? Sluit je dan aan! We zijn trots op alle vrijwilligers die helpen Het Flevo-landschap op de kaart te zetten.

Ik wil meer weten

Landschapsbeheer Flevoland

Wil je als bewoner van Flevoland een lijfelijke bijdrage leveren aan natuur en landschap? Dan kan dat via de vele vrijwilligersactiviteiten van Landschapsbeheer Flevoland. Afhankelijk van je interesses, vaardigheden en persoonlijke omstandigheden zijn er diverse vrijwilligersactiviteiten voor monitoring van bepaalde dieren of planten.

Ik wil meer weten

It Fryske Gea

Trots zijn wij op de bijna 350 vrijwilligers die zich inzetten voor It Fryske Gea. Stuk voor stuk onmisbare kanjers met een duidelijke passie voor de natuur. Een vereniging als It Fryske Gea is zonder haar vrijwilligers dan ook ondenkbaar.

Ik wil meer weten

Landschapsbeheer Friesland

Het is mogelijk om je bij Landschapsbeheer Friesland in te zetten als vrijwilliger. Het snoeien van hoogstamvrucht-bomen, de bescherming van diersoorten of gewoon lekker in de natuur aan de slag, er zijn verschillende mogelijkheden.

Ik wil meer weten

Geldersch Landschap & Kasteelen

Bij Geldersch Landschap & Kasteelen werken naast gedreven vakmensen ook vele vrijwilligers, verspreid over heel Gelderland. Daar zijn we bijzonder blij mee; we kunnen niet zonder onze trouwe vrijwilligers! Geïnteresseerd in wat jij kunt betekenen?

Ik wil meer weten

Stichting Landschapsbeheer Gelderland

Het werk is nooit af! Wanneer je zelf de handen uit de mouwen wilt steken en een frisse neus wilt halen, dan is vrijwilligerswerk in het landschap misschien iets voor jou! Ontdek welke groepen bij jou in de buurt actief zijn.

Ik wil meer weten

Het Groninger Landschap

Ben jij gepassioneerd over de natuur, het cultureel erfgoed en het behoud van ons prachtige Groninger landschap? Wil je graag je steentje bijdragen aan het onderhoud en de ontwikkeling van dit unieke gebied? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ik wil meer weten

Landschapsbeheer Groningen

Groene vrijwilligers: ze zijn onmisbaar. Groene vrijwilligers zetten zich in om planten en dieren te beschermen, landschap en natuur te onderhouden en zorgen er mede voor dat het landschap toegankelijk is en blijft voor iedereen.

Ik wil meer weten

Landschap Noord-Holland

Je bent welkom. Want alleen samen kunnen we waardevolle natuur- en cultuurlandschappen in Noord-Holland behouden. Onze boswachters krijgen hulp van honderden vrijwilligers. Aangevuld met ongeveer 150 zelfstandige werkgroepen met 3.000 vrijwilligers.

Ik wil meer weten

Landschap Overijssel

In heel Overijssel werken mensen vrijwillig aan behoud, beheer en ontwikkeling van de leefomgeving van plant, dier en mens. Zij besteden aandacht aan biodiversiteit, cultuurhistorie, klimaatadaptatie en aan een gezondere en duurzame plek om te zijn. Ben jij daar één van of wil je daar één van zijn?

Ik wil meer weten

Het Limburgs Landschap

Vrijwilligers zijn goud waard. Dankzij de jaarlijkse inzet van circa 1000 vrijwilligers kan Het Limburgs Landschap natuur en erfgoed beschermen voor de toekomst. Ook zin om samen met ons de handen uit de mouwen te steken? Help ons dan mee als vrijwilliger.

Ik wil meer weten

Het Utrechts Landschap

We zijn trots op alle vrijwilligers die onze gebieden onderhouden, bezoekers informeren, meel verkopen, rondleidingen geven, boten laten varen en activiteiten organiseren. Je hoort het, onze ruim 700 vrijwilligers zijn goud waard. Daar wil jij toch bij horen!

Ik wil meer weten

Landschap Erfgoed Utrecht

Snoeien in de tuin van een buitenplaats, een museumtentoonstelling inrichten, weidevogels beschermen of verhalen schrijven over de geschiedenis van jouw dorp of stad. In de provincie Utrecht kun je overal in het landschap en voor het erfgoed aan de slag.

Ik wil meer weten

Het Zeeuwse Landschap

Vrijwilligers zijn onmisbaar. Ze onderhouden de natuurgebieden en vertellen verhalen tijdens excursies. Ze vervullen de functie van gastheer of gastvrouw en monitoren de flora en fauna in de gebieden. Draag jij natuur, landschap en erfgoed een warm hart toe? Meld je ook aan als vrijwilliger!

Ik wil meer weten

Stichting Landschapsbeheer Zeeland

Gezond in de buitenlucht aan de slag om leefgebieden geschikt(er) te maken voor zeldzame soorten als de kleine parelmoervlinder, de ruige anjer of de bontbekplevier, onderhoud van wandelnetwerken en nog veel meer!

Ik wil meer weten

Het Zuid-Holland Landschap

Het Zuid-Hollands Landschap wordt in haar dagelijks werk ondersteund door bijna 400 vrijwilligers. Een aantal van deze klussen brengen we hieronder in beeld en we delen een aantal praktische zaken voor vrijwilligers. We zijn heel blij met alle ondersteuning. Zonder onze vrijwilligers zouden we al dit werk niet kunnen doen.

Ik wil meer weten

Natuurwerkdag

Al 23 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste vrijdag én zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen!

Ik wil meer weten